Turističke atrakcije Zlatibora predstavljene medijma iz regiona

Turistička organizacija Zlatibor iza sebe ostavlja još jednu uspešnu letnju turističku sezonu, u kojoj je na destinaciji dnevno boravilo i do 30.000 posetilaca, a organizovano je preko 50 različitih kulturnih događaja sa preko hiljadu učesnika. No, tu se aktivnosti Turističke organizacije ne zaustavljaju, već se krupnim koracima ide ka promociji destinacije za jesenju i zimsku sezonu. Tim povodom, na zlatnoj planini boravi grupa novinara i fotografa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

U organizaciji Turističke organizacije Srbije predstavnici medija iz zemalja bivše Jugoslavije posetili su Stopića pećinu, Muzej Staro selo u Sirogojnu, kaoubojski grad El Paso City i provozali su se najdužom panoramskom gondolom na svetu, uživajući u nepreglednim visoravnima najlepše srpske planine.

Na ovoj promotivnoj turi, predstavnici jutarnjeg lista “Glorija”, večernjeg lista “IT GIRL”, portala “She.hr”, magazina “Savjetnik za putovanja”, slovenačkog “Žurnala”, novinske agencije “Dnevni avaz”, dnevnih novina “Oslobođenje”, magazina “Ubavina i zdravje” i “Montenegro magazina” dobili su neophodne informacije o najposećenijoj planini u regionu, a imali su priliku i da se “upoznaju” sa gastronomskim specijalitetima ovog kraja.

Turistička organizacija Zlatibor ima dugogodišnju saradnju sa medijima iz regiona, a ova poseta je najbolji primer kako da se na licu mesta novinari upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom Zlatibora i time dodatno pojačaju promociju ove destinacije i približe je njihovim čitaocima, kao i pratiocima na društvenim mrežama.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment