“Trofej Radomir Antić” okupio u Užicu 1500 dece iz 120 klubova

Ceremonijom svečanog otvaranja počeo je četvrti po redu Međunarodni dečiji fudbalski festival “Radomir Antić“. Turnir koji je u Užicu okupio oko 1 500 dečaka iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije otvorila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

– Svi vi danas ste ovde sa željom da jednog dana postanete najbolji, ali pre nego što se to desi, budite dobra deca i sutra dobri ljudi. Uspeh je važan, priznanja su vetar u leđa, ali čovečnost humanost i tolerancija neka budu iznad svega. I na ovogodišnjem turniru budite dostojni imena velikog Radomira Antića, družite se igrajte fudbal i uživajte u onome što najviše volite – rekla je gradonačelnica.

-Mi smo se potrudili da kao i uvek budemo dobri domaćini i verujemo da ćete odavde otići zadovoljni, a naredne godine nadamo se da će vas biti i mnogo više, jer pokazali smo mnogo puta do sada da smo spremni za organizaciju velikih sportskih događaja. Ovaj turnir to sigurno jeste i sigurna sam da ćemo u godinama koje dolaze ovde dočekivati decu iz velikih svetskih klubova u kojima je naš Radomir bio – naglasila je gradonačelnica.

Dobrodošlicu učesnicima i uspešan turnir deci iz 120 klubova poželeo je i Nedeljko Milosavljević predsednik Sportskog saveza Užice.

– Nadamo se da ovaj festival koji je započet pre četiri godine na stadionu “Radomir Antić” dokazuje da Užice i Sportski savez Užice čuvaju ime Radomira Antića, koji će ostati u srcima svih nas i ove dece koja dolaze da igraju. Pamtimo sportske veličine i ne ostavljamo ih zaboravu – poručio je Milosavljević.

Ceremonija svečanog otvaranja počela je defileom ekipa i upotpunjena je nastupima Haos animatora i DJ Nindže.

Utakmice se igraju na Gradskom stadionu “Radomir Antić” i stadionu u Krčagovu a nakon finalnih susreta koji se igraju u nedelju planirano je uručenje medalja i pehara.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment