Sve spremno za MOSI

Od 10. do 14. jula u Užicu će se okupiti više od 2.000 učesnika Međuopštinskih sportskih igara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Svečano otvaranje je u 18 časova na gradskom stadionu “Radomir Antić”.

– Pune 53 godine čekali smo na ovaj dan i zato sa nestrpljenjem očekujemo početak manifestacije , koja će okupiti oko 2.000 takmičara. Oni će se nadmetati u raznim disciplinama, ali i imati priliku da učestvuju i posećuju ostale sadržaje koje smo za njih pripremili – rekao je Dragoljub Stojadinović član Gradskog veća.

Srđan Nedeljković član gradskog veća i član Organizacionog odbora rekao je da je za sportiste iz 29 opština iz Srbije , Crne Gore i Bosne i Hercegovine obezbeđen smeštaj na nekoliko lokacija: kolektivni smeštaj biće u Studentskom centru, Razvojnom centru u Krčagovu, Učeničkom domu “Petar Radovanović”, Učeničkom domu u Koštici, svi hoteli i hosteli biće puni kao i individulani smeštaj u Užicu i okolini.

Prema rečima Dragiše Kuzmanovića generalnog sekretara Sportskog saveza Užice, kaže da je apsolutno sve spremno da dočekaju više od 2.000 sportista, službenih lica, takmičara, novinara, na svim borilištima u Velikom parku, na Gradskom stadionu, halama, biciklističkim i planinarskim stazama, Gradskom bazenu….

– Potrudili smo se da sve terene sredimo i nabavimo neophodnu opremu, tako da igre mogu da krenu. Više od 1.000 sportista proći će kroz defile i predstaviti svoje gradove. Nakon otvaranja održaće se dve atraktivne atletske trke na 800 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji gde će učestvovati najbolji atletičari iz Srbije. U 20 časova igra se prva utakmica između Užica i Čajetine – rekao je Kzmanović.

Sutra veče će na Gradskom trgu biti održan koncert Dejana Petrovića, naredno veče biće koncert Amadeus bend, treće veće Željko Vasić i poslednje veče u subotu održaće se koncert grupe “Kerber”.

Autor: LZS

Leave a Comment