Solistički koncert Užičanke Anastasije Tomić u “Eri kulture”

U Svečanoj sali Gradske kuće, sinoć je održan solistički koncert na violini, Užičanke Anastasije Tomić, iz klase profesora Stefana Milenkovića, u klavirskoj saradnji sa Hildom Švan i gostom koncerta, Slavenom Balaćem. Koncertu koji je priređen u okviru programa “Era kulture”, prisustvovala je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Obrativši se prisutnima, gradonačelnica je istakla da je Anastasija Tomić, mlada, uspešna i talentovana sugrađanka, već zapažena i prepoznata, a na ponos svih nas i mlada ambasadorka kulture, zaslužila da bude deo programa Užice – prestonica kulture Srbije 2024.godine.

“Važno nam je i nastavljamo da negujemo naše mlade talente, sve one koji svojim napornim i posvećenim radom potvrđuju da se, bez obzira na različite životne situacije, izazove ili neprilike, treba držati svog jedinstvenog puta i svim atomima svoje snage biti dostojan poziva iza kog stojimo.

Užice jeste dom i početna tačka mnogih uspešnih i prepoznatih pojedinaca, ali i mesto povratka i bivstvovanja, koje ih uvek rado dočekuje i prihvata, jer naši mladi su naša budućnost, snaga i ponos. Oni nisu samo učesnici i posmatrači, oni su i kreatori i nosioci”, naglasila je gradonačelnica, poželevši Anastasiji još mnogo koncerata i usvom rodnom gradu i u metropolama širom Evrope i sveta.

Ovo je drugi put da talentovana Anastasija nastupa pred svojim Užičanima. Njen prvi oncert na istom mestu održan je u junu 2021. godine.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment