Muzički spektakl na Zlatiboru uz zvuke “Virtuoza” Bojana Suđića

Čuveni simfonijski orkestar „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića nastupio je sinoć na Kraljevom trgu.

Svojim poznatim numerama i vanvremenskim muzičkim umećima, izazvali su veliko divljenje i oduševljenje kod mnogobrojne publike.

Tokom izvanrednog nastupa, na pauzama između poznatih muzičkih dela ovacije i aplauzi su se nizali. Najpoznatije note dobro poznatih kompozitora: Orfa, Rosinija, Bizea, Markesa  kombinovale su se i mešale kako bi i najistančaniji uživaoci klasične muzike osetili vokalno-instrumentalne kapacitete orkestra. Festivalski orkestar „Virtuozi“ čine izabrani navrsniji instrumentalisti iz naše zemlje koji plene umećem i energijom na sceni, a to su pokazali i večeras zlatiborskoj publici kada su odsvirali numere Eduardo di Kapua – „O sole mio“, Ofenbahov „Kan Kan“, kao i neizostavnu muzika za film „Pirati sa Kariba“ i druge. U okviru programa našla se i domaća muzika uz poznate numere: „Pukni zoro“, „Još ne sviće rujna zora“, „Tamo daleko“.

Ove večeri „Virtuozi“ su potvrdili višegodišnje iskustvo na pozornici Kraljevog trga i ostavili još jedan pečat na svoje izuzetne muzičke i vokalne sposobnosti. Za kraj su izveli “Marš na Drinu “ i učinili da ovo veče ostane za pamćenje.

Kao i svake godine, raznovrsan program sadrži i specijalnog gosta. Za ovo veče je bio zadužen dobro poznati pevač i glumac Dušan Svilar koji je svojim dinamičnim i ritmičnim glasom upotpunio celokupan spektakl.

Zlatiborsko kulturno leto nastavlja se već sutra, 2. avgusta, kada će na Kraljevom trgu biti održan koncert izvođača Vlatka Stefanovskog sa početkom od 20.30 časova.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment