Koncertom i dokumentarnim filmom o splavarima počela Drinska regata

Jubilarna 30. Drinska regata zvanično je sinoć počela u Bajinoj Bašti uz očekivanja da će manifestacija tokom sedam dana dana trajanja u opštinu u srcu Podrinja privući više od  150.000 posetilaca.

Foto izvor: TO Tara-Drina

Brojnu publiku na gradskom trgu ispred organizatora manifestacije pozdravili su predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić i zamenik direktora Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta Siniša Spasojević kao i poznato TV lice iz Bajine Bašte Olivera Jovićević, koja je režiserka filma „Putevima drinskih splavara“ koji je urađen povodom 30 godina Drinske regate i čija premijera je bila sinoć.

Posle zvaničnog otvaranja manifestacije koncert je priredila Leontina Vukomanović sa dečijim horom „Čarolija“ koji su doneli pravu čaroliju u Bajinu Baštu sa pesmama uz koje su stotine dece i roditelja pevali i igrali. Uz dobro poznate dečije pesme poput „Deca su ukras sveta“, „Kako rastu deca“ i „Braću ne donose rode“ i za roditelje je bilo dosta obrada poznatih pop rok hitova. Koncert je otvoren pesmom „Ovo je Srbija“, a zatim su se prestonicom ćirilice zapevale numere „Ćirilo i Metodije“ i „Negujmo srpski jezik“.

Foto izvor: TO Tara-Drina
Foto izvor: TO Tara-Drina
Foto izvor: TO Tara-Drina
Foto izvor: TO Tara-Drina

Posle koncerta na gradskom trgu održana je premijera dokumentarnog filma „Putevima drinskih splavara“ u kome je povodom 30 godina Drinske regata prikazana priča o drevnoj veštini splavarenja i počecima najstarije manifestacije na Drini ali i o prirodnim lepotama i kulturno-istorijskom nasleđu Bajine Bašte. Posle premijere ovog dokumentarnog filma gledaoci su uživali u animiranom filmu „Dete vremena“ na kome je sinhronizaciju radila Sara Radovanović.

Danas se program 30. Drinske regate nastavlja velikim koncertom Ane Bekute na gradskom trgu posle čega sledi nastup trubačkog orkestra Milenka Filipovića.

Tokom svih dana manifestacije na gradskom šetalištu je otvoren „Bašta bazar“ veliki festival ukusa i rukotvorina.

Izvor: TO Tara Drina

Leave a Comment