(D)oživi ritam leta na zlatiborskoj Gold gondoli

Kako izgleda nezaboravno leto na planini saznaće posetioci Zlatibora koje očekuju raznovrsni sadržaji i bogat kulturno-umetnički program, poručili su JP „Gold gondola Zlatibor“, Turističke organizacije Zlatibor i Kulturnog centra Zlatibor na otvaranju letnje sezone na vrhu Tornik.

Kulturno leto, Petrovdanski dani, koncerti, predstave, sportske aktivnosti, zabavno-edukativne radionice, nagradna igra, bioskop na otvorenom, muzičke manifestacije i ostali sadržaji obogatiće boravak svakog modernog turiste na Zlatiboru.

(D)oživi ritam leta“ naziv je letnjeg programa koji je pripremio tim JP „Gold gondola Zlatibor“ pažljivo osluškujući potrebe i želje turista. Svakog dana, od 12 do 14 časova, u ponudi će biti brojne besplatne aktivnosti na međustanici.

– Uz poruku „Gondola je zdrava navika“, ponedeljkom će posetioci moći da nauče sve o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, a instrukcije će pružati stručni tim iz Specijalne bolnice „Čigota“. Utorak će se odvijati „U zagrljaju vetra“ kada će ljubitelji adrenalinskih sportova moći da se upoznaju sa osnovama paraglajdinga, kao i da se oprobaju u besplatnim tandem letovima sa Čigote ili nekih drugih pozicija. Sredom, četvrtkom i petkom će u ponudi biti sadržaji za decu u saradnji sa Edukativnom razvionicom i NS Pro Group. Planirani su eksperimenti u prirodi, zabava, tradicionalne igre i ostale aktivnosti koje vole naši najmlađi. Nastavljamo sa zanimljivim sadržajima koji su privukli veliku pažnju poput „Četkice i čašice“ i bioskopa na otvorenom, a prva
projekcija je 20. jula na međustanici. Novina ovog leta je da će poznati lekar interne medicine, Ranko Rajović, biti gost Gold gondole i održaće predavanje 25. jula u Kulturnom centru Zlatibor, a 27. jula je modno-kozmetički spektakl na međustanici – rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Tokom avgusta održavaće se besplatne NTC radionice za decu koje će voditi Ranko Rajović, kao i muzičke manifestacije i vođene „e-bike“ ture. Koji su to najvažniji elementi u nastajanju kvalitetne fotografije saznaće učesnici Male škole fotografije na Gold gondoli 31. jula. Predstava Ženski razgovori u izvođenju Teatra Inat Užice je na programu 22. avgusta, a za kraj sezone goste očekuje koncert poznate muzičke zvezde.

Kulturno leto na Zlatiboru počinje 20. jula koncertom pevačice Sare Jo na Kraljevom trgu, a posetioce tokom cele sezone očekuje atraktavina muzički i zabavni program. Novina od ove sezone je nagradna igra svakog petka od 19.30 časova na zlatiborskom trgu, a poslednjeg vikenda u avgustu je izvlačenje dobitnika sa velikom nagradom. Ideja je da se stimuliše boravak u registrovanim smeštajnim kapacitetima time što će uslov za učesnike biti da su registrovani u sistemu „e-turiste“.

– Ovog leta smo hteli da osavremenimo program i prilagodimo ga mlađoj populaciji i porodicama sa decom. Biće dosta animacija, predstava za mališane, tematskih večeri, nastupiće DJ-evi Marko Nastić i Marko Milošević, programom je predviđeno džez veče, kao i veče narodne i klasične muzike sa Bojanom Suđićem i Simfonijskim orkestrom u divnom ambijentu Kraljevog trga – rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Kulturni centar Zlatibor je za letnju sezonu pripremio festival „Kultur(na)tura“ sa ciljem da se kultruni sadržaji izmeste iz centra planine u prirodu zlatiborskih sela čime se pruža podrška tradicionalnim manifestacijama.

– U okviru ovog Festivala održaće se Petrovdanski dani 12. jula u Sirogojnu kada posetioce očekuje kulturno-umetnički program i koncert. Predtakmičenje trubačkih orkestara za Sabor trubača u Guči održaće se 17. i 18. jula uz koncerte Bobana i Marka Markovića i nastupe kulturno-umetničkih društava. Miholjski susreti sela počinju 20. jula sportskim danom, a 4. i 11. avgusta je dečija predstava i koncert na pozornici u Tripkovi. Letnji ulični Erski kabare održaće se od 26. do 28. jula, u saradnjis a Bibliotekom „Ljubiša R Đenić“, u Čajetini, na Zlatiboru i na međustanici Gold gondole. Koncert filmske muzike „Boje noći“ je na programu 31. jula u Čajetini na kome će nastupiti Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević i Žarko Stepanov i drugi – rekla je Ksenija Kovač iz Kulturnog centra Zlatibor.

I ove godine očekuje vas nešto novo, ali uvek u pravcu zdravih navika i postizanja ravnoteže duha i tela sa ciljem da sve generacije pronađu svoj kutak za odmor u najlepšem zlatiborskom ambijentu.

Gold gondola će tokom leta za putnike raditi svakog dana od 9 do 17 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 18 časova.

PROGRAM AKTIVNOSTI ZA JUL NA GOLD GONDOLI

Bioskop na otvorenom
–       subota, 20. jul, međustanica
–       utorak, 30. jul, međustanica

Degustacija kačamaka
–       nedelja, 21. jul, Tornik

Predavanje Ranka Rajovića u Kulturnom centru Zlatibor
–       četvrtak, 25. jul

Kreativna radionica „Četkica i čašica“
–       petak, 19. i 26. jul, na vrhu Tornik

Modna revija
–       subota, 27. jul, međustanica

Erski kabare
–       nedelja, 28. jul, međustanica

Mala škola fotografije
–       sreda, 31. jul

Izvor i foto: Gold gondola

Leave a Comment