„Buč Kesidi“ oduševili publiku na Zlatiboru

Sinoć su posetioci Zlatibora uživali u muzici popularnog pančevačkog benda „Buč Kesidi“. Ko što je najavljeno početkom letnje sezone, ovogodišnje „Kulturno leto“  je u znaku raznovrsnosti, odnosno nastupa umetnika gotovo svih muzičkih pravaca, pa zato i ne čudi što je upravo jedna od najpopularnijih indi pop – rok grupa „Buč Kesidi“ nastupila upravo na Zlatiboru, na „Kraljevom trgu“ i tom prilikom oduševili sve prisutne posetioce.

Publika je odmah prepoznala njihove najpoznatije pesme kao što su „Nedelja ujutru“, „Idemo do hodnika“, „Đuskanje ne pomaže“, „Euforija“, a članovi grupe osim što su izveli svoje najveće hitove potrudili su se da koncert bude nezaboravan i kroz interakciju s publikom. Najburniju reakciju je izazvalo izvođenje pesme „Curenje po asfaltu“ kojom je ova grupa najavila i izlazak trećeg albuma.

„Buč Kesidi“ je muzička grupa nastala 2013. godine, a čine je gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica. Oba člana grupe učestvuju u pisanju tekstova i muzike, a njihov stil je najbliži indi pop – rok zvuku. Indi pop – indi rok je „novi“ i sve popularniji muzički pravac koji privlači sve veći broj ljubitelja iskrenog, nezavisnog i pre svega kvalitetnog zvuka ( indi – skraćenica od independent odnosno – nezavisno).

NJihov prepoznatljiv muzički stil, akustika i vizuelni efekti nisu ostavili nikoga ravnodušnim. Publika je bila oduševljena, a reakcije na društvenim mrežama samo su potvrdile koliko je ovaj događaj bio poseban.

Koncert je bio pravi letnji hit, koji je spojio ljubitelje dobre muzike u jedno nezaboravno iskustvo.

„Zlatiborsko Kulturno leto“ nastavlja se 13. avgusta humanitarnim koncertom „Dejana Petrovića i Big Benda“ u Kulturnom centru Zlatibor, dok je na Kraljevom trgu 15. avgustra planirana Rok simfonija – Tina Tarner.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment