Stranci vole zlatiborsku gondolu

Najduža panoramska jednosegmentna gondola na svetu predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u regionu. Gold gondola je brzo postala mesto za odmor i rekreaciju ne samo domaćih, već i stranih turista koji su danas činili više od trećine putnika. Najbrojniji među njima bili su gosti iz Kine i Indije koji su inače česti posetioci preko cele godine, a gondolom su se provozali i gosti iz zemalja bivše Jugoslavije – Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Podsetimo na podatak da je gondola za više od tri i po godine rada prevezla više od 850 000 putnika, a godišnje se gondolom vozi njih oko 250 000. Vazdušna trasa dužine 9 kilometara pruža potpuno novi doživljaj Zlatibora sa mogućnošću izlaska na međustanici i na Torniku.

Za kratko vreme gondola je postala više od vožnje, ona je mesto susreta, novih doživljaja i iskustava. Tu jedinstvenost prepoznali su turisti iz zemlje, regiona i inostranstva koji se uvek rado vraćaju po još jednu dozu pozitivnih emocija.

Izvor: Gold gondola

Leave a Comment