Pozorište na otvorenom u okviru „Miholjskih susreta sela” u Tripkovi

U nedelju, 4. avgusta, u okviru manifestacije „Miholjski susreti sela” u Tripkovi održana je predstava „Ovca Rozi u vozu se vozi”.

Raznovrstan ovogodišnji program u Tripkovi je upotpunjen i lutkarskom predstavom. Dijalog je namenjen deci i mladima, a dobro poznati izvođači su svojom energijom i uzbudljivim scenarijom držali pažnju publike tokom njihovog nastupa.

Letnja pozornica ponovo je zablistala u punom sjaju, a u prirodnom ambijentu su se nizali dečiji osmesi koji su bili potvrda da je neophodno održavati ovu vrstu tradicije.  Ovo letnje veče je bilo u znaku srdačnosti i plemenitosti. Cilj predstave je da na humorističan i pristupačan način deci prikaže značenje ovih osobina. Delo je rađeno po tekstu Biljane Zdravković, u režiji Nemanje Jovanovića, a u produkciji pozorištanca „Smajli” iz Užica. Radnja predstave se odvija u vozu, gde nakon krađe nakita, kroz kreativan i edukativan način glumci pokazuju niz misterija kako bi došli do zaključka ko je u pravu.

“Miholjski susreti sela” u Tripkovi se održavaju već drugu godinu u organizaciji Turističkog udruženja “Žigale” iz Tripkove, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva za brigu o selu i opštine Čajetina

Ova jedinstvena manifestacija u selu Tripkova se ne završava sa današnjim danom, program se nastavlja 11. avgusta koncertom muzičke grupe „BELGRADE SOUL SEKSTET“ od 19:00 časova.

Izvor i foto: TO Zlatibor

Leave a Comment