Počele MOSI sa oko 2.500 učesnika

Svečanim defileom oko 2.500 sportista i trenera iz 29 opština iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine na stadionu “Radomir Antić” u Užicu otvorene su 59 Međuopštinske sportske igre.

Zastavu MOSI na stadion su uneli užički proslavljeni sprotisti, atletičarka Olivera Jevtić, automobilista Mikica Vesnić i odbojkašice Tijana Malešević i Vesna Čitaković.

– Velika mi je čast što sam u društvu ovakvih sportista i što je meni, kao najmlađoj u užičkoj ekipi, pripala čast da nosim zastavu igara – rekla je karatistkinja Lidija Trmčić, koja je u ime sportista položila zakletvu MOSI igara.

Prisutnima se obratio i ministar sporta Zoran Gajić.

– Sport zbližava ljude raznih nacionalnosti i veroispovesti i želim svima koji učestvuju na ovim igrama da još mnogo puta tokom karijere dođu na ovakve manifestacije – istakao je ministar sporta Zoran Gajić.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je pozdravila sve učesnike.

– Neka vam je sa srećom i neka igre proteknu u duhu zajedničtva, druženja, sporta i zdravog nadmetanja – rekla je gradonačelnica Užica.

MOSI igre osnovane su pre tačno 70 godina u Prijepolju, ali su prekidane u dva navrata – tokom ratova 90-ih i tokom pandemije kovida. U Užicu se održavaju po drugi put, posle 53 godine. Sportisti će se do 14. jula takmičiti u 18 sportskih disciplina, a paraolimpijci u pet disciplina. Domaćine predstavlje 245 sportista.

Pogledajte galeriju ispod:

Autor: LZS

Leave a Comment